Inspectoratul Teritorial de Munca Iași

Anunț 27.07.2020- privind transmiterea on-line a Registrului Electronic de Evidență a Zilierilor

Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași, anunță beneficiarii care utilizează zilieri în condițiile Legii nr.52/2011, modificată, că prin Ordinul Ministrului Muncii și Protecției Sociale nr.1140/23.07.2020, a fost aprobată Metodologia de întocmire şi transmitere a Registrului electronic de evidenţă a zilierilor, precum şi înregistrările care se efectuează în acesta. Ordinul a intrat în vigoare la data de 25.07.2020, dată de la care evidența zilierilor se conduce exclusiv pe baza registrului electronic al zilierilor
Potrivit alin. (2) al art. V din OUG nr. 26/2019, la data intrării în vigoare a ordinului ministrului muncii și protecției sociale prevăzut la art. 4^1 din Legea nr. 52/2011, anexele 1 și 2 din Legea nr.52/2011 se abrogă.
Conform art. 2 din Ordinul nr. 1140/2020, este necesar ca fiecare beneficiar de lucrări care utilizează zilieri și care are sediul social în județul Iași, să obțină de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași, numele de utilizator și parola pentru înființarea, completarea și transmiterea registrului electronic al zilierilor.
În acest sens, solicităm beneficiarilor să transmită cererile pentru obținerea numelui de utilizator și parolă; atașăm modelul cererii.
Cererile semnate de reprezentatul legal/împuternicitul unității cu semnatura electronica, se transmit pe adresa de e-mail: itmiasi@itmiasi.ro  și vor fi însoțite de următoarele documente:

  • împuterncirea semnată de beneficiar, în cazul în care persoana care solicita nume utilizator și parolă este alta decât reprezentantul legal al unității;
  • copie certificat de înmatriculare la Oficiul Registrului Comerțului/certificat de înregistrare fiscală;
  • copie după actul constitutiv al beneficiarului, din care să rezulte codurile CAEN aferente domeniilor de activitate prevăzute la art.13 alin.1 din Legea nr.52/2011 (acest document este cerut numai pentru beneficiarii care nu sunt înregistrați în Registrul Comerțului)
  • copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal/împuternicitului care semnează cererea;
  • declaratie pe propria răspundere prevăzută în Anexa nr.2 din Ordinul nr.1140/2020, în cazul în care cererea și documentele anexate acesteia se transmit prin e-mail.

Informații privind aplicația informatică cu ajutorul căreia se conduce registrul electronic al zilierilor, inclusiv manualul de utilizare se găsesc pe site-ul Inspecției Muncii: www.inspecțiamuncii.ro/registrul-electronic-de–evidenta-a-zilierilor.

Model solicitare eliberare parola on-line registru electronic de evidenta a  zilierilor

 

Activitatea privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri

În conformitate cu prevederile Legii nr.52/2011,cu modificările ulterioare, privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, evidenţa lucrătorilor zilieri se conduce pe baza registrului electronic de evidenţă a zilierilor.

Metodologia de întocmire şi transmitere a Registrului electronic de evidenţă a zilierilor, precum şi înregistrările care se efectuează în acesta, este aprobata prin Ordinul Ministrului muncii şi protectiei sociale nr.1140 din data de 13 iulie 2020.

Registrul se completează de către Beneficiar sau de către una sau mai multe persoane împuternicite, cu ajutorul aplicaţiei informatice pentru dispozitive mobile „Inspecţia Muncii“, în conformitate cu instrucţiunile de utilizare obţinute de pe pagina de internet a inspecţiei Muncii.

Pentru înfiinţarea Registrului, Beneficiarii cu sediul social în judeţul Iași, obţin numele de utilizator şi parola de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași.

Documentele necesare pentru eliberarea utilizatorului şi a parolei sunt:

a)cerere scrisă pentru eliberarea numelui de utilizator şi a parolei, prevăzută în anexa nr. 1 la metodologie aprobată prin Ordinul nr.1140/2020;

b) împuternicire semnată de Beneficiar, în cazul în care persoana care solicită obţinerea numelui de utilizator şi a parolei este alta decât reprezentantul legal al Beneficiarului;

c) copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal al Beneficiarului sau, după caz, al persoanei împuternicite de către acesta;

d) copie de pe certificatul de înmatriculare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului/certificatul de înregistrare fiscală;

e) copie de pe actul de înfiinţare sau actul constitutiv/statutul Beneficiarului, din care să rezulte codurile CAEN aferente domeniilor de activitate economică prevăzute art. 13 alin. (1) din Legea nr. 52/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

f) declaraţie pe propria răspundere prevăzută în anexa nr. 2 la metodologia aprobata prin Ordinul nr.1140/2020, prin care se atestă calitatea de reprezentant legal al Beneficiarului sau, după caz, de împuternicit al acestuia, în cazul în care documentele prevăzute la lit. a)-e) se transmit prin e-mail.

Atasam Ordinul nr.1140/2020 si modelele de cereri:

 

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii---
Sunt de acord